Vilka är Memosys? 

Memosys resa startade som ett UF-företag av 5 stycken gymansieelever på Kungsholmens Gymnasium. UF-företaget nådde stora framgångar då vi vann pris för "Årets Vara" samt "Årets Årsredovisning". Efter årets slut bestämde 3 av oss att starta upp företaget igen för att driva vidare affärsidén. Idag är vi Memosys Handelsbolag och är redo för att ta oss an nya utmaningar, nå nya mål och fortsätta förverkliga våra drömmar och idéer. 

Vår vision

Vår vision är att genom vårt teckenspråksmemory underlätta kommunikationen mellan fler människor i samhället, samt att normalisera användandet av teckenspråk och/eller tecken som stöd.

Vad gör vi och varför? 

I dagens samhälle är teckenspråk något som endast en liten del av befolkningen behärskar. Trots att kunskaperna i det svenska teckenspråket är låga lever i Sverige runt 30 000 personer som har teckenspråk som modersmål. Dessa personer har inte samma möjlighet som den övriga befolkningen att kommunicera med majoriteten. Självfallet gäller även det motsatta; de som inte kan teckenspråket går miste om möjligheten att samtala med teckenspråkstalande. Denna situation vill vi i Memosys se en förändring på. Idéen föddes då vi upplevde att det inte fanns något enkelt och samtidigt roligt sätt att lära sig teckenspårk på. Tillsammans kom vi på att skapa ett sällskapsspel där vi gör det möjligt. Med vårt teckenspråksmemory kan du lära dig ord och fraser i det svenska teckenspråket på ett enkelt och roligt sätt.